TYPES OF MENUSMost menus consist of courses, or parts of the dinner, which are served in...

0 голосов
235 просмотров

TYPES OF MENUS
Most menus consist of courses, or parts of the dinner, which are served in a certain order. First small, light dishes (appetizers) are served, then the main part ofthe meal is served and at the end of a meal a dessert is served.
There are four basic types of menus:
• a la carte menu — a menu having individual dishes listed with separate prices
• table d’hote menu — a menu offering a complete meal at a fixed price
• carte du jour — menu having dishes that are served on this day only.
• cycle menu — menu having different dishes every day
A la carte menu
A la carte means dishes “according to the card”. This menu allows the customer to choose the number and type of dishes. This menu has a list ofall the dishes, arranged in courses and each dish has its price. The dishes are “cooked to order”, so the guests must wait a little until the dish is ready, and then the dish is served to the guests.
Table d’hote menu
Table d’hote means “host’s table”. It usually offers a limited choice of dishes. Three or four dishes are offered in each course and the guest pays a fixed price for the whole meal.
In “business lunch”, for example, there are only three or four dishes in each course and the guest pays a fixed price for the whole meal.
Carte du jour
Carte du jour means “card of the day”. The dishes in this menu are served on this day only.
Cycle menu
A cycle menu is a group of menus, which are repeated in a certain cycle. Cycle menus are usually used in hospitals, on airlines and in works canteens. The dishes in the main course are new every day.
буду очень благодарен кто сделает правильный перевод текста


Английский язык | 235 просмотров
Дан 1 ответ
0 голосов

ТИПЫ МЕНЮБольшинство меню состоит из курсов или частей обеда, которые подаются в определенном порядке. Подаются первые небольшие легкие блюда (закуски), затем подается основная часть блюда и в конце обеда подается десерт.Существует четыре основных типа меню:• меню a la carte - меню с отдельными блюдами, перечисленными с раздельными ценами• меню table d'hote - меню, предлагающее полный обед по фиксированной цене• carte du jour - меню с блюдами, которые подаются только в этот день.• меню цикла - меню с разными блюдами каждый деньМеню a la carteA la carte означает блюда «по карте». Это меню позволяет клиенту выбирать количество и тип блюд. В этом меню есть список всех блюд, расположенных на курсах, и каждое блюдо имеет свою цену. Блюда «приготовлены на заказ», поэтому гости должны подождать немного, пока блюдо не будет готово, а затем блюдо подается гостям.Меню Table d'hoteТаблица d'hote означает «таблица хоста». Он обычно предлагает ограниченный выбор блюд. В каждом курсе предлагаются три или четыре блюда, и гость платит фиксированную цену за весь прием пищи.Например, в «бизнес-ланче» на каждом курсе есть только три или четыре блюда, и гость платит фиксированную цену за весь прием пищи.Carte du jourCarte du jour означает «карточку дня». Блюда в этом меню подаются только в этот день.Меню циклаМеню цикла представляет собой группу меню, которые повторяются в определенном цикле. Циклические меню обычно используются в больницах, на авиалиниях и в столовых. Блюда в главном блюде новы каждый день.

(131 баллов)
0

Это не правильный перевод