Відповідь:
![\frac{200}{273} \frac{200}{273}](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cfrac%7B200%7D%7B273%7D)
Покрокове пояснення:
![(\frac{1}{6} +\frac{1}{7} )-(\frac{1}{13} -\frac{1}{2})=\frac{200}{273} (\frac{1}{6} +\frac{1}{7} )-(\frac{1}{13} -\frac{1}{2})=\frac{200}{273}](https://tex.z-dn.net/?f=%28%5Cfrac%7B1%7D%7B6%7D%20%2B%5Cfrac%7B1%7D%7B7%7D%20%29-%28%5Cfrac%7B1%7D%7B13%7D%20-%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D%29%3D%5Cfrac%7B200%7D%7B273%7D)
1)
зводимо до спільного знаменника 42 і домножуємо чисельники на додаткові множники 7 і 6
![=\frac{1*7}{6*7} +\frac{1*6}{7*6}=\frac{7}{42} +\frac{6}{42}=\frac{13}{42} =\frac{1*7}{6*7} +\frac{1*6}{7*6}=\frac{7}{42} +\frac{6}{42}=\frac{13}{42}](https://tex.z-dn.net/?f=%3D%5Cfrac%7B1%2A7%7D%7B6%2A7%7D%20%2B%5Cfrac%7B1%2A6%7D%7B7%2A6%7D%3D%5Cfrac%7B7%7D%7B42%7D%20%2B%5Cfrac%7B6%7D%7B42%7D%3D%5Cfrac%7B13%7D%7B42%7D)
2) ![\frac{1}{13} -\frac{1}{2}= \frac{1}{13} -\frac{1}{2}=](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cfrac%7B1%7D%7B13%7D%20-%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D%3D)
зводимо до спільного знаменника 26 і домножуємо чисельники на додаткові множники 2 і 13
![=\frac{1*2}{13*2} -\frac{1*13}{2*13} =\frac{2}{26} -\frac{13}{26} =-\frac{11}{26} =\frac{1*2}{13*2} -\frac{1*13}{2*13} =\frac{2}{26} -\frac{13}{26} =-\frac{11}{26}](https://tex.z-dn.net/?f=%3D%5Cfrac%7B1%2A2%7D%7B13%2A2%7D%20-%5Cfrac%7B1%2A13%7D%7B2%2A13%7D%20%3D%5Cfrac%7B2%7D%7B26%7D%20-%5Cfrac%7B13%7D%7B26%7D%20%3D-%5Cfrac%7B11%7D%7B26%7D)
3) ![\frac{13}{42} -(-\frac{11}{26} )=\frac{13}{42} +\frac{11}{26} = \frac{13}{42} -(-\frac{11}{26} )=\frac{13}{42} +\frac{11}{26} =](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cfrac%7B13%7D%7B42%7D%20-%28-%5Cfrac%7B11%7D%7B26%7D%20%29%3D%5Cfrac%7B13%7D%7B42%7D%20%2B%5Cfrac%7B11%7D%7B26%7D%20%3D)
зводимо до спільного знаменника 1092 і домножуємо чисельники на додаткові множники 26 і 42
скорочуємо чисельник і знаменник на 4, тобто ділимо
![=\frac{800:4}{1092:4}=\frac{200}{273} =\frac{800:4}{1092:4}=\frac{200}{273}](https://tex.z-dn.net/?f=%3D%5Cfrac%7B800%3A4%7D%7B1092%3A4%7D%3D%5Cfrac%7B200%7D%7B273%7D)