Для початку знайдемо суму при n=1,2,3,4:
![S_1=6*1-1^2=5 \\ S_2=6*2-2^2=8 \\ S_3=6*3-3^2=9 \\ S_4=6*4-4^2=8 S_1=6*1-1^2=5 \\ S_2=6*2-2^2=8 \\ S_3=6*3-3^2=9 \\ S_4=6*4-4^2=8](https://tex.z-dn.net/?f=S_1%3D6%2A1-1%5E2%3D5%20%5C%5C%20S_2%3D6%2A2-2%5E2%3D8%20%5C%5C%20%3C%2Fp%3E%3Cp%3ES_3%3D6%2A3-3%5E2%3D9%20%5C%5C%20S_4%3D6%2A4-4%5E2%3D8)
![S_1=a_1 \\S_2=a_1+a_2\\S_3=a_1+a_2+a_3\\S_4=a_1+a_2+a_3+a_4\\ S_1=a_1 \\S_2=a_1+a_2\\S_3=a_1+a_2+a_3\\S_4=a_1+a_2+a_3+a_4\\](https://tex.z-dn.net/?f=S_1%3Da_1%20%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3ES_2%3Da_1%2Ba_2%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3ES_3%3Da_1%2Ba_2%2Ba_3%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3ES_4%3Da_1%2Ba_2%2Ba_3%2Ba_4%5C%5C)
Звідси випливає, що:
![a_1=5 \\a_2=3 \\a_3=1 \\a_4= - 1 a_1=5 \\a_2=3 \\a_3=1 \\a_4= - 1](https://tex.z-dn.net/?f=a_1%3D5%20%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3Ea_2%3D3%20%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3Ea_3%3D1%20%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3Ea_4%3D%20-%201)
Бачимо, що члени прогресії убувають на одну і ту ж величину. Отже, ця прогресія є арифметичною.
![a_1=5\\d=-2 a_1=5\\d=-2](https://tex.z-dn.net/?f=a_1%3D5%5C%5C%3C%2Fp%3E%3Cp%3Ed%3D-2)
Використовуємо формулу знаходження енного члена арифметичної прогресії:
![a_{n+1}=a_n+d a_{n+1}=a_n+d](https://tex.z-dn.net/?f=a_%7Bn%2B1%7D%3Da_n%2Bd)
Або
![a_n=a_1+d(n-1) a_n=a_1+d(n-1)](https://tex.z-dn.net/?f=a_n%3Da_1%2Bd%28n-1%29)
За допомогою другої формули знаходимо шостий член даної прогресії:
![a_6=5-2(6-1)=5-12+2=-5 a_6=5-2(6-1)=5-12+2=-5](https://tex.z-dn.net/?f=a_6%3D5-2%286-1%29%3D5-12%2B2%3D-5)
Готово!